velkommen til Videri

Mentor, Støttekontaktperson, Bostøtte og familiebehandler

Mentor, Støttekontaktperson, Bostøtte og familiebehandler opgave​r

VIDERI tilbyder forskellige sociale indsatsforløb både indenfor LAB (Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats), BL (Barnets lov) og SEL (Service) -loven.

Nøgleord for VIDERIs måde at arbejde på er helhedsorienteret og håndholdt. Faglighed og empati er grundlaget for mit arbejde.

Jeg følger borgerne tæt. Mit mål er, at borgeren skal arbejde hen imod at blive selvhjulpen. Derfor overlader jeg gradvist mere og mere ansvar til borgeren. Jeg støtter borgeren i at lære af egne erfaringer som grundlag til at komme videre. Et forløb kan f.eks. være til sårbare unge, der har brug for ekstra støtte og vejledning i forbindelse med f.eks. valg af uddannelse, finde et stabilt livsgrundlag, komme ud af misbrug eller finde en bolig.

VIDERI arbejder ud fra mål og handleplaner. Dette sker i samarbejde med borgeren og kommunen. Dokumentationen, hvor udviklingen beskrives, udarbejdes løbende. Tidsintervallerne afhænger af forløbstypen.​

Opgaver som SEL § 82 b & 85 Bostøtte og Støttekontaktperson kan være

  • Støtte til at skabe struktur i hverdagen.
  • Støtte til at skabe og fastholde sociale netværk.
  • Støtte til praktiske gøremål i hverdagen så som hjælp til indkøb, e-Boks økonomi m.m.
  • Støtte til at komme ind på arbejdsmarkedet eller i uddannelse.
  • Støtte til at fastholde dagtilbud og tilknytning til behandlingstilbud.
  • Vejledning i personlig hygiejne.
  • Støtte til at komme ud efter afsoning af en dom.
  • Støtte til at komme ud af misbrug.

Jeg støtter borgeren med en helhedsorienteret handleplan i eget hjem eller bosted. Målgruppen er karakteriseret ved, at de ikke kan få dagligdagen til at fungere uden støtte.​

​Opgaver som BL § 32 Familiebehandler og Støttekontaktperson kan være

Arbejde med at skabe en sund tilknytning mellem forældre og barn. Jeg tager afsæt i den narrative metode samt i den neuroaffektive udviklingspsykologi. Jeg arbejder med at støtte forældrene til at kunne afstemme, regulere og spejle deres børn, så de får mulighed for at skabe synkroniserende samspil, udvikling og trivsel. Ligeledes afdækker og udvikler jeg forældrenes mentaliseringsevne i forhold til deres børn. Dette gøres både gennem samtaler, daglige gøremål og i samspillet med deres børn.

VIDERI er med til at afdække og udvikle familiens dynamikker og forældrenes kompetencer. Dette for at give familien mulighed for at skabe positive og vedvarende forandringer.

Opgaver som LAB § 31b Mentor kan være

Udarbejdelse af CV, ansøgninger, træning i jobsamtaler, etablering af praktik, fastholdelse i uddannelse og beskæftigelse, afklarende aktiviteter, faglig sparring og strategier i forhold til hverdagsstruktur, prioriteringer og mål er typiske mentor opgaver. Alle forløb tilrettelægges individuelt for at sikre mest mulig progression i det enkelte forløb. Derfor er visitation en vigtig del af et godt mentorforløb.

Mit navn er Marianne Lyng Hansen, og jeg er stifter af VIDERI.

Kontakt mig

Videri

60 15 84 10

marianne@videri.dk


Torvet 5, 1 th.
​3400 Hillerød

Se rutevejledning

Læs cookiedeklaration her

CVR-nummer: 43082582